Radu Albot a obținut încă o victorie în Franța. Sportivul nostru a dispus în trei seturi de un tenismen din Letonia, 7-6, 4-6, 6-4.

Dincolo de tenisul jucat, în confruntarea cu Ernests Gulbis, Radu Albot a avut de câștigat întâi de toate un duel psihic și fizic, doar apoi cel tactic. După ce a condus cu 3-0 în primul set, adversarul a reușit să egaleze la șase și să împingă meciul în tie-break.

După o victorie într-un set atât de intens, era greu de crezut că Gulbis mai avea puterea să revină. Dar letonul s-a dovedit bine pregătit psihic și fizic, și a câștigat setul al doilea după ce a luat un ghem pe serviciul lui Albot.

În decisiv, Albot a condus cu 2-0, cu break în primul ghem, și nu lăsa impresia că va duce la capăt meciul cu victorie. Așa și a fost. Albot s-a impus de fiecare dată pe propriul serviciu ca într-un final să pună punctul la 6-4 în setul al treilea, după două ore și 35 de minute jucate per total. În sferturi, tenismenul moldovean va da piept cu un adversar din Cipru.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!