/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Un motan pe nume Lunohod s-a lansat în campania electorală. Ce promite alegătorilor

missing
08 februarie 2019, ora 16:57

Deocamdată, felina își face campanie pe rețele sociale, unde are și o pagină dedicată activității sale politice. Sloganul campaniei este: Să punem laba pe țară! Purtătorul de cuvânt al motanului, care este și stăpânul său, are grijă să încarce poze zilnic, iar acestea adună sute de aprecieri. Amuzați, oamenii scriu că motanul este candidatul electoral perfect și că îl vor vota cu încredere. La rândul său, acesta promite că va schimba patru lucruri din Republica Moldova: odihna, joaca, fericirea și bucatele.

Am să accesez granturi de la partenerii de dezvoltare ca să fac parcuri omenești în care să poți să te relaxezi. Eu nu mai vreau ca spațiile verzi din țară să arate ca niște toloace. De asemenea, voi lansa programul „Primul Deliciu”, ca fiecare om sau familie, care are sau va avea pisică, va primi un pachet alimentar lunar garantat. Astfel, pisicuțele vor fi sătule, iar pe lângă ele și oamenii”, scrie Lunohod pe pagina sa de facebook.

Pe pagina sa de Facebook, se spune că Lunohod candidează în toate circumscripțiile electorale, dar și pe lista propriului partid, unde este singurul candidat. Acesta merge și la întâlniri electorale, unde participă diferiți alegătorii mustăcioși. A ajuns deja și în câteva sate.

Felina a participat și la o întâlnire imaginară cu cancelarul german Angela Merkel, care i-a promis că Germania e gata să primească 30 de mii de motănași, fără adăpost.

Și dacă pe rețele, candidatul este activ, atunci la TV evită să apară. Purtătorul său de cuvânt, Cristian Saulea, a precizat pentru TV8 că această campanie este una ironică, iar faptul că popularitatea motanului crește de la o zi la alta demonstrează că oamenii sunt atât de supărați pe politicieni, încât sunt gata să aleagă chiar și un motan. Și dacă participarea lui Lunohod la alegeri este mai degrabă o glumă, aflați că într-un orășel din Alaska, motanul Stubbs a fost primar onorofic începând cu 1997 și până în 2017, când a murit de bătrânețe. Felina a fost aleasă în funcție, după ce locuitorii erau sătui de cei care au condus până atunci localitatea.

Reporter: Diana Popa

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram