CEC a aprobat tirajul buletinelor de vot pentru circumscripțiile din țară. Câte buletine vor fi distribuite secțiilor de votare

09 februarie 2019, ora 15:19

Comisia Electorală Centrală a stabilit tirajul buletinelor de vot la alegerile parlamentare și referendumul republican consultativ din 24 februarie pentru secțiile de votare din circumscripțiile uninominale nr. 1 – 48. Pentru fiecare dintre cele patru buletine (două pentru algerile parlamentare și două pentru referendum), în cele 48 de circumcripții din țară, vor fi repartizate câte 2 965 947 de buletine de vot. În total, aproape 12 milioane de buletine.

Buletinele de vot se vor tipări pe hîrtie opacă (mată), iar acestea se vor deosebi prin culoare: cele pentru alegerile parlamentare în circumscripțiile uninominale vor fi de culoare violet, iar în circumscripția națională – culoare gri afumat. În cazul referendumului republican consultativ: buletinul care va conține întrebarea „Sînteți pentru reducerea numărului deputaților din Parlament de la 101 la 61?” – va avea culoarea galben pal, iar cel pe care va fi imprimată întrebarea „Sînteți pentru ca poporul să poată revoca (demite) deputații din funcție dacă nu își îndeplinesc corespunzător obligațiile lor?” –  va avea culoarea bej.

Membrul CEC Veaceslav Agrigoroaie, tirajul buletinelor de vot a fost stabilit în baza propunerilor care au venit de la  birourile și consiliile electorale de circumscripție.

Pentru cele trei circumscripții de peste hotare, CEC a aprobat tirajul de 1 981 200 exemplare, dintre care în limba română 1 617 800 exemplare şi 363 400 exemplare în limba rusă.

Începând cu data de 20 februarie, buletinele vor fi transmise birourilor electorale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram