/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Cel puțin 8 din cele 12 secți de votare din SUA vor deschide în apropiere de biserici baptiste. Ce candidat ar putea fi avantajat

missing
10 februarie 2019, ora 11:01

Dintre cele 12 secții de votare care se vor deschide în Statele Unite ale Americii pentru alegerile parlamentare, cel puțin opt vor fi deschise la biserici, centre religioase și locuri de reședință compactă pentru membrii comunității baptiste – oameni din Moldova. În același timp, unul dintre candidații din această circumsripție, Valeriu Ghilețchi, a condus timp de mai mulți ani Biserica Baptistă din Moldova, scrie NewsMaker.

De exemplu, secția nr. 7 din Chicago este situat în Centrul Baptist al Academiei Creștine Logos. Centrul este deținut de Biserica Baptistă Romano-Americană și este condus de pastorul Daniel Chiu.

Pentru secția de votare numărul 9 din Atlanta, a fost aleasă clădirea Lawrenceville First Baptist Church. Unul dintre pastori și directori este Radu Coliba, originar din Moldova.

Nu este specificată adresa secției de votare nr. 12 din Springfield pe site-ul CEC. În schimb există o etichetă: TBC Springfield. Pare să fie vorba despre Trinity Baptist Church, care este, într-adevăr, localizată în Springfield.

Secția nr. 13 din Portland este situată direct la complexul Bisericii Baptiste Powellhurst.

Secția de votare numărul 14 din Asheville, Carolina de Nord este amplasată la Centrul Buncombe Baptist Resource Center. Pe site-ul Asociației Buncombe Baptist Association biserica este numită drept „Prima Biserică Baptistă Misionară din Moldova”. Și pastorul este un localnic din Moldova, Mihail Tirgoală.

Pentru locația secției nr. 15 din Minneapolis, a fost aleasă Biserica Harul, aparținând Grace Romanian Baptist Church. Persoana de contact din datele de pe site-ul CEC a indicat pastorul acestei biserici Stepan Macari. În ultimele luni, el a găzduit în repetate rânduri candidatul Valeriu Ghilețchi, cu care este prieten.

Secția de votare nr. 6 din Sacramento este amplasată în cartierul compact al comunității baptiste. În imediata vecinătate există mai multe centre religioase ale Bisericii Baptiste: Christ Community Church, Bethel Baptist Church, The Church on Cypress și altele.

În cele din urmă, secția de votare nr. 10 din Raleigh, Carolina de Nord. În acest oraș locuiește o comunitate mare de baptiști – imigranți din Moldova, iar biserica lor este Biserica Betel din Raleigh. Pe 7 februarie, candidatul Valeriu Chilețchi a vorbit la această biserică în cadrul campaniei sale.

În total, pe circumscripția nr. 51 SUA și Canada s-au înregistrat 13 candidați. Unul dintre aceștia este Valeriu Ghilețchi care a condus timp de mai mulți ani Biserica Baptistă din Moldova și apoi a devenit președinte al Federației Baptiste Europene. Ghilețchi și-a înaintat candidatura drept independent.

Alți candidați în această circumscripție sunt: Dumitru Alaiba (blocul ACUM), Gaik Vartanian (PSRM), Rodica Rusu (Partidul ȘOR), Ghenadie Morosanu (PDM), precum și candidații independenți Viorel Savva, Alexandrin Patron, Petru Neaga, Gheorghi Grozav, Valentin Ganea, Oleg Bînzar, Roman Palancica și Anna Vasilachi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram