Serviciul de presă al Președinției a emis un comunicat de presă prin care îndeamnă toți concurenții electorali „să-și realizeze potențialul în acest scrutin în baza ideilor, propunerilor, strategiilor pe care le au, și nu din contul tentativelor de a intra în polemici cu instituția prezidențială și cu președintele nemijlocit”.

În comunicat se spune că atacurile la adresa instituției prezidențiale continuă și vor continua cu o intensitate și mai mare până la finele campaniei electorale.

Reiterăm că președintele ales a decis să nu se implice în această luptă electorală pentru a nu fi ținta polemicilor diferitor actori politici din țară, care mizează pe acest ping-pong informațional pentru a-și ridica raitingurile personale din contul acestora”, se mai spune în comunicat.

Amintim că acum câteva zile în adresa șefului statului, Igor Dodon a adus acuzații dure președintele Partidului Regiunilor, Alexandr Kalinin, care spunea că după ultima sa vizită la Moscova, Dodon ar fi revenit în țară cu aproape 20 de milioane de dolari. Suma ar fi fost adusă la bordul unui avion ce-ar aparține companiei rusești „Gazprom”. Banii ar fi destinați pentru promovarea candidaților PSRM.

Acum o săptămână, și președintele Ilan Șor a spus într-o conferințe de presă că Igor Dodon l-ar amenința pe el și membrii familiei sale cu dosare penale, intentate pe teritoriul Federației Ruse. Acesta a mai spus că așteaptă scuze publice de la șeful statului, în caz contrar va aduce dovezi publice cum Igor Dodon s-ar fi plimbat cu avionul său, s-ar fi folosit de casa acestuia din Rusia și, mai mult, cum Ilan Șor i-ar fi finanțat ultimele două campanii electorale ale lui Igor Dodon.