O mamă din Chișinău s-a plâns conducerii Primăriei orașului că recent, copiii ei nu au fost primiți la matineul de la grădiniță, pentru că a acesta nu a avut de unde să achite șase sute de lei. Potrivit primarului interimar al capitalei Ruslan Codreanu, este vorba despre o familie în care sunt crescuți trei copii, iar unul dintre pici și tatăl acestora sunt persoane cu dizabilități.

Codreanu spune că mama celor trei copii a luat legătura cu el pe rețelele de socializare, iar ulterior, aceștia au vorbit la telefon. Astfel, din spusele mamei, directoarea grădiniței i-au spus: „Ori plătești șase sute de lei, ori stați acasă”.

„Încercați voi să discutați cu părinții, să vedeți câtă durere au ei în suflet (…), iar directoarea de grădiniță i-a spus în batjocoră: «Copilul tău să stea acasă, dacă nu aveți bani»”, s-a adresat Codreanu funcționarilor de la Primărie.

Edilul interimar a spus că părinții continuă să-i scrie mesaje în care-i trimit imagini cum directorii de grădinițe cer bani de la ei pentru diverse necesități ale instituțiilor: de la produse de igienă, până la mobilă și reparații.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!