/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

O candidată de la ACUM indică în declarația de avere o casă de locuit de 3 670 lei. Ce explicație are concurenta

12 februarie 2019, ora 15:14

În declarația de avere de la CEC a candidatei din partea Blocului Electoral ACUM Platforma DA și PAS Maria Ciobanu este specificat că aceasta ar avea o casă de locuit, care valorează doar 3 670 de lei. Aceasta spune că locuința a fost moștenită de la mama sa și că valoarea acesteia au stabilit-o specialiștii de la Registru.

Contactată, Maria Ciobanu a declarat pentru TV8 că imobilul i-a revenit după ce mama sa a decedat, iar pentru a nu o demola acesta spune că periodic face reparație în încăpere.

Aceasta este casa părintească a mamei mele. Așa au apreciat-o de la Registru, cât costă. Pe parcursul anilor am mai făcut câte ceva. Între timp am făcut reparație, fiindcă nu am vrut să o demolez”, a precizat Maria Ciobanu.

Potrivit declarației prezentate la CEC, vicepreședinta Partidului Liberal Democrat din Moldova a obținut un venit din ultimii doi ani de peste 286 mii de lei, din salariu de deputat al Parlamentului Republicii Moldova. De asemenea, aceasta mai are depozite în bancă de 170 739 de lei.

Totodată, Ciobanu a menționat că deține un apartament de 33,2 metri pătrați, pe care l-a dobândit în 1987 și care valorează 200 000 de mii de lei.

Candidata acestei circumscripții indică un venit, obținut din pensie de la Casa Națională de Asigurări Socială, pentru anii 2017-2018, în sumă de 126 147 de lei. Timp de doi ani, Maria Ciobanu a avut un venit de peste 24 de mii de lei, activând în Parlamentul Republicii Moldova. La fel, acesta mai declară că deține un teren, cu o suprafață de 0,3031 ha, dobândit în anul 2015, valoarea acestuia însă nu este menționată.

Potrivit avere.md, în perioada 2007–2010 Maria Ciobanu a deţinut funcţia de director general al Direcţiei generale de învăţământ, tineret şi sport din Nisporeni. Aceasta este membră a PLDM din anul 2008, iar din iunie 2016 şi vicepreşedinte al partidului. Anterior a fost membră a Partidului Social Liberal, iar la alegerile parlamentare din 1998 a candidat pe listele Partidului Social Democrat din Moldova fără să acceadă în Parlament.

Începând cu 23 februarie 2015 şi până în prezent, Maria Ciobanu ocupă funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, funcţie deţinută şi în perioada 2010–2014, fiind membră a fracţiunii Partidului Liberal Democrat din Moldova.

Maria Ciobanu este candidat din partea Blocului Electoral ACUM Platforma DA și PAS. Concurenta candidează la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 pe circumscripția nr.14, Telenești.

Pentru mai multe detalii despre toți candidații alegerilor parlamentare, accesați site-ul Alegeri.tv8.md.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram