/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Rusia acuză SUA, prin persoana ambasadorului Hogan, de implicare în alegerile parlamentare din Republica Moldova

missing
12 februarie 2019, ora 15:43

Federația Rusă acuză Statele Unite ale Americii (SUA) de implicare în alegerile parlamentare din Republica Moldova, care vor avea loc în mai puțin de două săptămâni. Într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe de la Moscova, se face referire la faptul că ambasadorul SUA la Chișinău Dereck J. Hogan „îi susține public pe unii politicieni, împotriva altor și face recomandări cu privire la modul în care trebuie să aibă loc alegerile”. 

„Democrația acestora (n.r. a alegerilor) va fi apreciată în funcție de cine va câștiga. Dacă Washington-ul nu va fi mulțumit de câștigător, moldovenii riscă să-și rupă relațiile cu Occidentul și chiar să se repete scenariul Maidanului ucrainean (…). Nu ne dorim ca Moldova să devină un nou front pentru așa experimente iresponsabile precum cele care au distrus Iracul și Libia sau s-au transformat în conflicte sângeroase precum cele din Siria și Ucraina (…)”, se menționează în comunicatul Ministerului rus de externe.

Am solicitat telefonic serviciul de presă al Ambasadei SUA la Chișinău, pentru a ne oferi o reacție la comunicatul emis de Ministerul de Externe din Rusia.

UPDATE: De la serviciul de presă al Ambasadei ni s-a spus că reprezentanții misiunii diplomatice nu vor comenta declarațiile Ministerului rus de Externe.

Acum o săptămână, ambasadorul american la Chișinău, Dereck J. Hogan, a susținut un discurs public, în fața unui grup de studenți, în care i-a îndemnat pe moldoveni să iasă într-un număr cât mai mare la vot. De asemenea, diplomatul a vorbit și despre importanța unui scrutin liber și corect.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram