/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Au început lucrările de reconstrucție a Grădiniței nr. 166 din Chișinău. Când urmează să fie dată în exploatare clădirea

missing
14 februarie 2019, ora 15:11

Astăzi au început lucrările de construcție a clădirii grădiniței nr. 166 din Chișinău, sectorul Buiucani. Potrivit municipalității, clădirea urmează a fi dată în exploatare în toamna acestui an. 

Tot din spusele autorităților locale, în această grădiniță vor fi create 13 grupe și vor fi acceptați circa 280 de copii.

Potrivit Primăriei, lucrările vor costa circa 20 de milioane de lei, iar în bugetul municipal sunt prevăzute 7,5 milioane de lei pentru acest scop, urmând ca restul banilor să fie alocați de un agent economic, selectat de Primărie ca partener privat al proiectului.

„Agentul economic își asumă executarea în totalitate a lucrărilor de modernizare, în valoare de 20 milioane lei, iar după redeschidere, grădinița își va păstra statutul de instituție publică. În schimb, municipalitatea a dat în arendă un teren pentru construcții, pe un termen de 49 de ani, pe str. Colina Pușkin”, explică autoritățile municipale.

Proiectul prevede reabilitarea sediului, amenajarea teritoriului, a pavilioanelor și a terenului de joacă pentru copii și un gard nou.

În decurs de circa trei săptămâni va fi lansat concursul pentru licitația privind achiziționarea de mobilier și utilaj pentru grădiniță.

Autoritățile municipale planifică să redeschidă grădinița deja în luna septembrie a acestui an, astfel, părinții pot deja să-și înregistreze aici copiii, pe platforma egradinita.md.

Clădirea grădiniței este în stare avariată din anul 2006, anterior aceasta fiind dată în locaţiune unei instituții de învățământ private.

Tot pe parcursul anului curent, în sectorul Buiucani urmează a fi redeschisă Instituția preșcolară nr. 3, din str. Ion Pelivan 30/1, cu 7 grupe de copii și 2010 locuri și Grădinița-creșă nr. 48, cu 120 de locuri din str. Ștefan Neaga, 19, spun reprezentanții Primăriei.

În bugetul municipal pentru anul 2019 au fost prevăzuți 43 milioane de lei pentru deschiderea a șapte grădinițe în Capitală.

Vezi și:

Anul acesta, în Chișinău vor fi deschise ȘAPTE grădinițe! Dacă aveți o idee interesantă de nume, expediați-o Direcției educație

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram