Celor trei activiști ai comunității OccupyGuguță li s-a întocmit proces verbal pentru huliganism și le-a fost aplicată o amendă a câte o mie de lei fiecare.

Potrivit poliției, serviciul de gardă a Inspectoratului de Poliție Orhei a fost alertată precum că, persoane necunoscute au încercat să urce pe acoperișul primăriei mun. Orhei pentru a instala un baner. La fața locului, s-a deplasat grupul de reacționare, de unde, au fost transportate trei persoane la sediul Inspectoratului de Poliție Orhei.

Oamenii legii spun că au stabilit că persoanele au escladat partea lateral dreaptă a clădirii, au urcat pe acoperișul primăriei și au afișat un baner, la fel pe partea lateral dreaptă. În momentul în care au coborât pentru a-l fotografia au fost observați. La sosirea poliției, banerul era deja scos

Persoanele au fost identificate, trei bărbați cu vârsta cuprinsă 28 și 32 ani.În privința acestora au fost întocmite procese-verbale cu privire la contravenție în temeiul art. 354 Cod contravențional (huliganism nu prea grav) fiind aplicată sancțiunea sub formă de amendă în mărime de 20 u.c. (1000 lei) fiecare.