Șeful statului nu va semna un decret de rechemare a lui Andrei Neguța, ambasadorul R. Moldova în Rusia, dacă o asemenea decizie este luată de Guvern. Despre acest lucru Igor Dodon a declarat pentru agenția TASS, comentând demersul în acest sens al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) către Executiv.

„Rechemarea ambasadorilor este dreptul exclusiv al președintelui, care nu poate fi ocolit”, a spus Dodon. El crede, de asemenea, că guvernul nu poate avea un cvorum pentru a lua o astfel de decizie. „Sper că șeful autonomiei găgăuze, Irina Vlah, care este membru al cabinetului de miniștri, nu va susține decizia de a rechemare a ambasadorului”, a declarat Dodon.

Neguță a fost numit ambasador în Rusia în primăvara anului 2017. În luna decembrie a aceluiași an, a fost retras pentru consultări, după care s-a întors la lucru în martie 2018.

Ministerul de Externe a expediat un demers Guvernului pentru rechemarea ambasadorului R. Moldova de la Moscova fără a explica motivul unei astfel de decizii.