Cinci persoane, membrii unui grup specializat în producerea și comercializarea drogurilor pe teritoriul raionului Anenii Noi, au fost reținuți de oamenii legii în urma unei operațiuni de documentare. Timp de trei luni, oamenii au legii au fost obținute probe pertinente care au demonstrat faptul producerii și comercializării drogurilor, precum și posesia ilegală de arme și muniții.

În rezultatul investigațiilor, s-a stabilit că liderul grupării, un bărbat în vârsta de 37 de ani, împreuna cu soția sa, de 35 de ani, locuitori ai raionului Anenii Noi, fondatori și administratori ai unei întreprinderi cu activitate în domeniul transportării pasagerilor, produceau și distribuiau droguri de tip etnobotanice pe teritoriul raionului, în special în rândul șoferilor de taxi.

Astfel, membrii familiei au creat o schemă bine pusă la cale prin care distribuiau drogurile persoanelor de încredere pentru ulterioara realizare. În calitate de realizator activa și fratele liderului grupării, de 32 de ani, șofer de taxi. Acesta avea rolul de a comercializa drogurile primite altor șoferi de taxi precum și clienților acestuia, astfel punând în pericol viața și sănătatea pasagerilor și pietonilor, deoarece drogurile erau consumate de către șoferi în timpul serviciului, adică în timpul conducerii mijlocului de transport.

La fel cu rol de realizator au fost identificați alți doi bărbați de 44 și respective 47 de ani, care zilnic primeau peste 100 de doze pe care le comercializau la prețul de 150 lei per doză.

În rezultatul descinderilor cinci persoane au fost reținute, au fost ridicate droguri de tip etnobotanic cu masa totală de aproximativ 700gr., repartizate în doze pentru comercializare, doua pistoale pneumatice, bani în sumă totală de peste 131 000 lei, 4159 euro, 350 dolari SUA, 18 telefoane mobile.

De asemenea, au fost ridicate două automobile de model Dacia Logan, suspectate că ar fi procurate la finele anului 2018, de către liderul grupării pe banii obținuți din activitatea criminală și pentru desfășurarea în continuare a acesteia, asupra cărora urmează să se aplice sechestrul.

Dacă vor fi găsiți vinovați suspecții riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

Cercetările continua pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și a persoanelor implicate în această grupare.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!