/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Trei activiști OccupyGugută, reținuți de poliția din Orhei pentru că au vrut să afișeze un banner pe clădirea primăriei

missing
14 februarie 2019, ora 14:49

Activiștii mișcării au mers la Orhei pentru a distribui ultimul număr al ziarului #ProtestPermanent, și în calitate de performance aceștia au planificat afișarea unui banner cu inscripția – „Илан Шор — наш любимый вор”.

Potrivit lui Vitalie Sprînceană, membru al comunității OccupyGugută, cei trei activiști au fost eliberați deja, dar s-au ales cu o amendă. Mai mult, Poliția le-a reținut banner-ul.

„Noi am făcut un anunț că o să facem o întâlnire aici, în oraș. Am vrut să distribuim ziare, ce mai avem noi. Un grup dintre noi a rămas la monumentul lui Vasile Lupu, iar alt grup, aveam noi un banner și am vrut să-l agățăm de Primăria din Orhei și grupul acesta, de fapt, a fost arestat. Ei au încercat să pună banner-ul, nu le-a reușit, a venit Poliția a luat banner-ul și i-au luat în custodia Poliției, i-au ținut câteva ore”, a spus Vitalie Sprînceană.

Activistul spune că nu știe pentru ce au fost amendați colegii lui, care au fost supuși unui test narcologic.

Foto: FB/OccupyGuguță

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram