/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Un candidat spune că a primit o donație de 120 de mii de lei. Ce averi declară cei patru candidați din circumscripția 25 din Chișinău

missing
19 februarie 2019, ora 10:16

Primul în buletinul de vot este candidatul PD, deputatul Victor Mîndru. Candidatul este unul din cei 14 deputați comuniști care la sfârșitul lui 2015 au părăsit formațiunea, anunțând că nu mai vor să facă jocurile partidului care i-a adus în Parlament, iar ulterior a aderat la PDM.

În declarația de avere depusă la CEC pentru ultimii doi ani, Mîndru spune că a avut venituri de 557 de mii de lei din salariul de deputat, indemnizații, pensii și dobânzi. Deputatul a declarat că mai deține două apartamente, fiecare de peste 70 de metri pătrați, un autoturism de model Toyota Camry, pe care îl are în posesie din 2011 și pe care l-a cumpărat cu 10 mii de euro. În câteva conturi bancare, deputatul ține 800 de mii de lei și 20 de mii de dolari.

Mîndru a mai declarat că este proprietarul companiei SRL Proiect 09 specializată în comerț și servicii și că este asociat în cadrul SRL Valrom-Impex cu același domeniu de activitate.

Candidatul PSRM Alexandru Odințov este al doilea în buletinul de vot al circumscripției 25. Acesta are funcția de consilier local în Consiliul municipal din Capitală. În declarația de avere pentru ultimii doi ani, Alexandr Odințov scrie că a avut venituri de peste 35 de mii de lei din indemnizația de consilier municipal. Soția acestuia a avut un salariu de peste 12 mii de lei și a primit și o indemnizație de maternitate de puțin peste nouă mii delei. Alte 120 de mii de lei au intrat în bugetul familiei sub formă de donație.

Candidatul a mai indicat Socialistul a mai trecut pe hârtie o cotă parte de 1/4 dintr-un apartament, precum și un automobil de model Subaru evaluat la doar 12 mii de lei.

Potrivit anticorupție.md, Odințov s-a remarcat în ultimii ani prin donațiile „grase” pe care a reușit să le facă la partid, având, oficial, venituri modeste. Sumele indicate în declarațiile de avere sunt mult sub cele pe care socialistul le-a achitat în ultimii ani pentru diferite bunuri.

A treia în buletinul de vot este candidata din partea blocului ACUM Inga Grigoriu. Licențiată în arte dramatice, candidata este președinta asociației obștești „DECID” și vicepreședinta Platformei DA. Potrivit declarației de avere din ultimii doi ani, Grigoriu a avut venituri de 116 mii de lei din salariu de la comapania Neomatrix SRL și Fundația Konrad Adenaur și din drepturi de proprietate intelectuală.

Ea a mai indicat că este proprietara a patru terenuri agricole și unul pentru construcții. Totodată, deține două case de locuit, una de 104 metri pătrați și una de 120 de metri pătrați care nu este finisată. Familia candidatei este proprietara SRL Homme and Hobby specializat în comerț.

Ultimul în buletinul de vot este candidatul partidului Șor Dumitru Chitoraga. Acesta este directorul SRL Media Resurse, companie care gestionează posturile Orhei TV și Televiziunea Centrală, afiliate lui Ilan Șor. Chitoraga a declarat pentru Ziarul de Gardă că banii pentru ambele televiziuni au fost acumulate în baza contractelor de împrumuturi de la persoanele a căror nume nu le poate face publice din motive de confidențialitate.

În declarația de avere pentru ultimii doi ani, Chitoraga a declarat salariu de 250 de mii de lei, dintre care peste 238 de mii de la Agenția Internațională de Presă Rossia sevodnea. Candidatul a mai obținut alte 95.987 de leii în calitate de dividende dintr-o Gospodărie Țărănească pe care a înființat-o.

Candidatul a indicat că deține 24 de terenuri și două automobile: un Land Rover, cumpărat în 2013 cu 13.800 de euro și un Nissan Qashkai, cumpărat în anul trecut cu 140.000 de lei.

De asemenea, candidatul Partidului Șor a trecut un cont bancar cu două mii de euro și un împrumut de 30 de mii de lei scadent în 2020.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram