/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO. FOTO/ Autobuzele cumpărate de Primăria Chișinău vor fi puse astăzi pe rute, potrivit primarului interimar Ruslan Codreanu

missing
21 februarie 2019, ora 10:50

Autobuzele cumpărate recent de autoritățile municipale din Chișinău vor fi puse pe rute deja de astăzi, potrivit primarului interimar al capitalei Ruslan Codreanu. Edilul interimar a făcut afirmația în cadrul unui eveniment de prezentare a unităților de transport, organizat la Parcul Urban de Autobuze din Chișinău, la o zi de la semnarea contractului cu agentul economic de la care s-au cumpărat vehiculele.

„Aceste autobuze astăzi vor merge pe rute, pentru deservirea în mod prioritar a acelor sectoare unde oamenii stau câte o oră jumate -două sau în general nu este transport public. Astăzi, după finalizarea tuturor procedurilor, ele ar trebui să iasă pe rute”, a declarat Codreanu.

Primarul interimar a comentat și informația precum că al doilea participant la licitație a depus totuși o contestație: „Noi am așteptat 11 zile până la expirarea termenului legal de depunere a contestațiilor. Noi nu suntem organul care primește contestațiile din partea contraofertanților. Nu am am primit nicio notificare, astfel, după 11 zile am avut tot dreptul să semnăm contractul”, a mai declarat Ruslan Codreanu.

Reprezentanta companiei ISUZU în Moldova a spus că autobuzele sunt noi: „Desigur sunt noi. Noi suntem producători și vindem în toată lume autobuze noi”, a menționat Hande Ugur.

Serghei Daradur, reprezentantul companiei Unipay Danișmanlik Yazilim Teknolojileri Ltd, dealerul oficial în Moldova al companiei ISUZU, a comentat declarațiile fostului primar de Chișinău Dorin Chirtoacă, precum că autobuzele ar fi vechi și unul dintre ele are chiar sticla spartă. Potrivit lui, sticla s-a start în România, în timp ce autobuzele erau aduse în Republica Moldova. De asemenea, el a spus că o sticlă nouă a fost deja livrată la Chișinău și va fi înlocuită.

În total, au fost cumpărate 31 de autobuze. 25 de unități de transport deja sunt la Chișinău, iar alte șase autobuze vor fi livrate ulterior.

Licitația pentru achiziționarea a 31 de autobuze a fost câştigată de o companie, care a oferit cel mai mare preț din concurs și potrivit mold-street, este specializată în IT, fiind un offshore din Ciprul de Nord. Valoarea licitației a fost de 80 de milioane de lei.

Vezi și:

/VIDEO/ Scandalul autobuzelor continuă. Contractul de achiziție a fost semnat, chiar dacă un alt participant la licitație a contestat rezultatele

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram