/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Peste 8000 de polițiști vor fi mobilizați în ziua alegerilor. IGP: măsurile de asigurare a ordinii vor fi sporite

22 februarie 2019, ora 10:45

Peste opt mii de polițiști vor fi mobilizați duminică, 24 februarie, în ziua alegerilor parlamentare, pentru a asigura ordinea publică și desfășurarea scrutinului în limitele legii. 

Potrivit conducerii Inspectoratului General de Poliție (IGP), circa patru mii de polițiști vor fi disponibilizați pentru a asigura paza secțiilor de votare și a teritoriilor adiacente acestora; peste 540 de polițiști vor face parte din grupele de reacționare și patrularea suplimentare a teritoriilor, iar alți circa patru mii de angajați ai Poliției vor fi disponibilizați pentru asigurarea și menținerea ordinii publice „în caz că pot să escaladeze anumite situații”, a spus șeful Inspectoratului Național de Patrulare (INP), Marin Maxian, reprezentantul IGP la Comisia Electorală Centrală (CEC).

La fiecare secție de votare vor fi câte doi polițiști.

Reprezentanții IGP precizează că, în cazurile în care anumiți concurenți electorali vor organiza transportul pentru alegători la secțiile de votare, aceștia vor fi sancționați.

Dacă alegătorii vor observa anumite încălcări, aceștia sunt îndemnați să sune la 112, să se adreseze la polițiștii care se vor afla în apropierea secțiilor de votare sau la observatori.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram