/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 754: Noi bombardamente și Putin în Piața Roșie. Chișinăul nu recunoaște alegerile din Rusia

Avocatul Poporului spune că l-a vizitat pe Veaceslav Platon în Penitenciarul nr. 13. Ce a vorbit cu acesta

23 februarie 2019, ora 16:57

Reprezentanții Oficiului Avocatului Poporului au făcut o vizită inopinată la Penitenciarul nr. 13. Instituția anunță că reprezentanții au discutat atât cu conducerea instituției penitenciare, cât și cu deținutul Veaceslav Platon, care nu ar invoca probleme de sănătate.

Ombudsmanul anunță că vizita inopinată a avut loc astăzi între orele 11.00 și 12.00 și a fost efectuată drept urmare a informatiilor din presă despe o eventuală înjunghiere a lui Veaceslav Platon.

„Discuția cu Veaceslav Platona avut loc nemijlocit în celula în care este deținut. În cadrul discuției, Veaceslav Platon nu a invocat probleme de sănătate sau alte probleme legate de situația de privare de libertate în care se află la moment. În același timp, Platon a menționat  că dorește să-i fie asigurat dreptul de vot în cadrul scrutinului parlamentar pe 24 februarie 2019”, se spune într-un comunicat al instituției.

Amintim că ieri unul dintre avocații lui Veaceslav Platon, Alexandru Bodnariuc, afirma că a fost anunțat de rudele clientului său că acesta ar fi fost înjunghiat ieri, în penitenciar. Contactat de TV8, avocatul a spus că a mers la Penitenciarul nr. 13 să obțină o întrevedere cu clientul său, dar nu i s-a permis accesul. Mai mult, medicul din închisoare nu răspunde la întrebările avocaților dacă Platon e viu și în ce stare se află.

Ulterior, Administrația Națională a Penitenciarelor a negat această informație, meționând că este eronată. „În Penitenciarul nr. 13, unde se află deținutul, nu au avut loc incidentele de natura menționată, ca atare nici condiția fizică a deținutului nu a avut de suferit”, se menționează într-un comunicat de la ANP.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram