/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

/VIDEO/ Au votat pe patul de spital. Pacienții din spitalul Sfânta Treime și-au exercitat dreptul la vot

missing
24 februarie 2019, ora 16:24

Alegerile parlamentare au surprins mai multe persoane și în spitale. Pacienții din spitalul Sfânta Treime au votat chiar în incinta instituției, unde a fost adusa o urna mobila. Deși practic toate persoanele din secții au fost de acord sa voteze, majoritatea au recunoscut ca nu cunosc candidații, iar despre referendum au aflat de la observatori.

O comisie formată din cinci persoane s-a deplasat de dimineață la spitalul Sfânta Treime. Primii au votat pacienții din secția de Endocrinologie. Această pacientă spune că deja de patru zile se află sub picurătoare și își făcea griji că nu va putea vota. Totuși, femeia recunoaște că nu s-a informat despre candidați.

VERONICA, PACIENTĂ: „Păi dacă alte comodități nu avem, trebuie să votăm să fie bine în țară. 00:59-01:05 Știți când ești bolnav, nu te mai… Sper că o să fie bine”.

Unii pacienți au fost ajutați de asistentele medicale.

„Trebuia să mă duc acasă, dar eu amețesc, nu pot ajunge. – Pentru ce ați votat? Ca să fie mai bine”.

„Deoarece sunt din provincie, nu pot pleca, am proceduri. 00:08-00:18 În primul rând să fie pace în Republică. Să fie bunăstare, iar pensia plătită la timp”.

Majoritatea însă nu-și cunosc candidații. Așa că au făcut cunoștință cu aceștia când au primit buletinul de vot.

„Îi strâng pe toți, deci merg și eu. – Știți deja cine sunt candidații? – Nu… Nu am văzut pe nimeni. –Dar cum atunci veți vota? –Unde voi arunca acolo și va fi”.

„Nu știu, voi vedea ce va fi în listă. – Încă nu știți, nu cunoașteți candidații? – Nu”.

SERGIU GOȚONOGA, MEMBRU AL COMISIEI: „Este o problemă a CEC-ului, pentru că nu a informat publicul sau cetățenii despre referendum sau despre întrebările care vor fi la referendum. 00:10-00:20 Acesta este abia un început, până acum a fost destul de ușor. Respectiv, urmează secții mult mai grele, care sunt oameni cu dizabilități”.

În total, la Spitalul Sfânta Treime sunt așteptați la urnă 256 de pacienți. Bolnavii, militarii și deținuții votează în baza listelor suplimentare.

Reporteră: Diana Popa;

Imagine: Tudor Bigu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram