/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Petic rămâne în arest preventiv până la mijlocul lunii martie. Acesta spune că i s-au furat probe din dosar

27 februarie 2019, ora 17:13

Gheorghe Petic rămâne în arest preventiv cel puțin până pe data 21 martie 2019. Decizia a fost luată astăzi de magistrații de la Curtea de Apel, care au respins recursul avocaților lui Petic și au menținut decizia Judecătoriei Orhei din data de 14 februarie 2019, prin care inculpatului i s-a prelungit mandatul de arestare preventivă. 

Decizia este irevocabilă”, a precizat magistratul.

În același timp, persoanele care au venit să-l susțină pe Gheorghe Petic au fost date afară din sala de judecată, după ce aceștia au rugat judecătorul să vorbească mai tare.

„Pentru încălcarea ordinii în ședința de judecată, vă rog să eliberați sala”, a spus magistratul.

Între timp, Petic spune că i s-au furat probele din dosar: „Am avut niște probe care demonstrau cu lux de amănunte că tot acest dosar al meu este o mizerie. În timpul ședinței de judecată, când s-a pus sticul meu, era curat. Sticul care a fost pus sigilat în toată această perioadă. Toate probele au fost furate”, a spus Petic.

De asemenea, Gheorghe Petic a spus că i s-a interzis să facă agitație electorală în campanie, chiar dacă a candidat pe lista blocului ACUM la alegeri: „Mi-au interzis categoric de a face agitație electorală. Am insistat să am o întâlnire cu jurnaliștii. Am pus un placat dat de colegii de la ACUM, mi l-au smuls în mod abuziv și nimeni nu vrea să spună în scris de ce mi l-au luat”, a declarat Gheorghe Petic.

Gheorghe Petic a fost reținut la jumătatea lunii octombrie a anului trecut. El a fost ridicat de polițiști din fața primăriei din Ungheni, fiind suspectat că ar fi violat o femeie. Acesta a respins acuzațiile.

Petic a ajuns în vizorul presei și al instituțiilor de drept după ce a declarat, inclusiv la TV8, că mai mulți polițiști de frontieră cu rang înalt și politicieni ar fi fost implicați într-o schemă de contrabandă cu țigări peste Prut.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram