/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Câștig de cauză pentru API în primă instanță în procesul intentat Autorității Naționale de Integritate

missing
28 februarie 2019, ora 16:32

Reamintim că acțiunea în instanță a fost motivată de faptul că, în luna octombrie 2018, reporterii Asociației Presei Independente au expediat, prin poșta electronică, o cerere în baza Legii privind accesul la informații, în care solicitau informații despre mersul și finalitatea procedurilor de control inițiate de ANI în anul 2016. În răspunsul său, Autoritatea Națională de Integritate a invocat faptul că solicitarea de informații a fost expediată în format electronic și nu corespunde cerințelor Legii cu privire la petiționare nr. 190/1994, nefiind aplicată semnătura digitală, invocând, totodată, faptul că solicitarea urma să fie pe foaia cu antet și avizată de conducătorul organizației.

Hotărârea poate fi atacată la Curtea de Apel în termen de 30 de zile de la pronunțarea dispozitivului hotărârii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram