Astfel, potrivit reprezentanților PSRM, sesizarea democraților este un nihilism din punct de vedere legal. „Guvernul nu își poate atribui împuternicirile Parlamentului, în acest caz vorbim despre o încercare de asumare a pârghiilor puterii, în absența unui temei juridic”, se spune într-un răspuns acordat TV8.
În același timp, reprezentanții blocului ACUM spun că sesizarea dată este un fel de presiune. „Cel mai probabil este o presiune din partea partidului Democrat asupra celorlalți, cel mai probabil pentru socialiști, să fie mai docili pentru negocierile ce țin de viitoarea coaliție”, a declarat Alexandru Slusari, membru al blocului ACUM. Acesta a mai reiterat că blocul ACUM nu va purta negocieri cu PDM, PSRM și Partidul Șor acum concectrându-se asupra primelor proiecte de legi ce urmează a fi propuse în viitorul Parlament.
Pe de altă parte purtătoarea de cuvânt a Partidul Șor, Alina Șargu, a spus că formațiunea nu comentează sesizarea dată.
Precizăm că experții în drept constituțional susțin că nu există în Constituția Republicii Moldova vreun articol ce poate fi interpretat astfel încât Guvernului în exercițiu să poată să i se dea atribuții suplimentare, or, mandatul actualului Legislativ este expirat și doar noul Parlament, după ce va fi validat, poate numi un nou Cabinet de Miniștri.