/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Cum comentează PSRM, blocul ACUM și Partidul Șor sesizarea depusă de democrați la CC

28 februarie 2019, ora 17:20

Astfel, potrivit reprezentanților PSRM, sesizarea democraților este un nihilism din punct de vedere legal. „Guvernul nu își poate atribui împuternicirile Parlamentului, în acest caz vorbim despre o încercare de asumare a pârghiilor puterii, în absența unui temei juridic”, se spune într-un răspuns acordat TV8.

În același timp, reprezentanții blocului ACUM spun că sesizarea dată este un fel de presiune. „Cel mai probabil este o presiune din partea partidului Democrat asupra celorlalți, cel mai probabil pentru socialiști, să fie mai docili pentru negocierile ce țin de viitoarea coaliție”, a declarat Alexandru Slusari, membru al blocului ACUM. Acesta a mai reiterat că blocul ACUM nu va purta negocieri cu PDM, PSRM și Partidul Șor acum concectrându-se asupra primelor proiecte de legi ce urmează a fi propuse în viitorul Parlament.

Pe de altă parte purtătoarea de cuvânt a Partidul Șor, Alina Șargu, a spus că formațiunea nu comentează sesizarea dată.

Precizăm că experții în drept constituțional susțin că nu există în Constituția Republicii Moldova vreun articol ce poate fi interpretat astfel încât Guvernului în exercițiu să poată să i se dea atribuții suplimentare, or, mandatul actualului Legislativ este expirat și doar noul Parlament, după ce va fi validat, poate numi un nou Cabinet de Miniștri.

Experți în drept constituțional, despre sesizarea lui Sîrbu: Nu există vreo normă în Constituție care poate fi interpretată în acest sens

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram