/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Procurorii au cerut ca Gheorghe Petic să fie condamnat la patru ani de închisoare

missing
28 februarie 2019, ora 14:38

Procurorii cer ca Gheorghe Petic să fie condamnat la patru ani de detenție. De asemenea, acuzatorul cere ca acestuia să i se aplice o amendă în mărime de 650 de unități contravenționale și 65 000 de lei, cheltuieli judiciare, potrivit avocatei acestuia, Angela Istrati.

Sentința urmează a fi pronunțată săptămâna viitoare, pe 5 martie.

Totuși, avocata speră va Petic să fie achitat: „Sper, deși fără certitudine, ca va fi pronunțată sentința de achitare!”, a comentat Angela Istrati.

Ieri, Curtea de Apel Chișinău a menținut decizia Judecătoriei Orhei, privind prelungirea mandatului de arestare preventivă pe numele lui Petic.

Gheorghe Petic a fost reținut la jumătatea lunii octombrie a anului trecut. El a fost ridicat de polițiști din fața primăriei din Ungheni, fiind suspectat că ar fi violat o femeie. Acesta a respins acuzațiile.

Petic a ajuns în vizorul presei și al instituțiilor de drept după ce a declarat, inclusiv la TV8, că mai mulți polițiști de frontieră cu rang înalt și politicieni ar fi fost implicați într-o schemă de contrabandă cu țigări peste Prut.

Petic a fost candidat la alegerile parlamentare din acest an, din partea blocului ACUM, pe circumscripția națională. Instanța nu i-a permis însă acestuia să facă agitație electorală. El a figurat în lista blocului cu numărul 33 și nu a acces în Parlament.

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram