/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Angajații Oficiului Avocatul Poporului vor merge la Penitenciarul 13 împreună cu avocații lui Platon, pentru a vedea de ce li se interzice accesul la clientul lor

missing
01 martie 2019, ora 10:59

Reprezentanții Oficiului Avocatului Poporului vor merge la Penitenciarul nr. 13 împreună cu avocații deținutului Veaceslav Platon pentru a discuta cu administrația penitenciarului și a vedea de ce apărătorilor nu li se permit întrevederile cu clientul lor și a cere  „acordarea posibilității unei întrevederi neîntârziate a avocaților cu omul de afaceri”, informează reprezentanții Oficiului Avocatului Poporului într-un comunicat.

„Angajații Instituției Ombudsmanului intenționează să abordeze în ansamblu  problema accesului apărătorilor la clienții lor în Penitenciarul nr. 13, vor discuta unele reclamații legate de desfășurarea activității profesionale ale avocaților, precum și cele legate de respectarea drepturilor persoanelor aflate în custodia statului”, se menționează în comunicatul al instituției.

De asemenea, funcționarii Oficiului Avocatului Poporului de asemenea planifică să-l viziteze și pe Veaceslav Platon.

Între timp, Alexandru Bodnariuc, unul dintre avocații lui Veaceslav Platon, a spus pentru TV8 că a fost depusă o solicitare la Procuratură pentru a fi pornit proces penal cu privire la presupusele leziuni ale clientului lor. Apărătorii cer să fie făcută o expertiză medicală-legală în acest sens.

Acum o săptămână, avocații lui Platon spuneau că dețin informații precum că omul de afaceri, care este deținut în Penitenciarul nr. 13, a fost înjunghiat. Aceștia spun că informația a venit de la niște rude de ale lui Veaceslav Platon. Ei au mers la închisoare să vadă care este starea de sănătate a clientului lor și să verifice dacă informația este sau nu adevărată. Apărătorilor nu li s-a permis accesul la deținut, totuși, în câteva comunicate de presă Administrația Națională a Penitenciarelor a infirmat că Platon ar fi fost atacat. Același lucru îl spun și cei de la Oficiul Avocatul Poporului, care susțin că i-au făcut o vizită lui Platon în penitenciar și acesta se simte bine.

La același subiect:

/VIDEO/ Avocații lui Platon spun că în continuare nu li se permite accesul la el. Aceștia presupun că interdicția ar avea legătură cu dosarul deschis în Rusia

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram