/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Directorul Penitenciarului 13 a refuzat să se întâlnească azi cu avocații lui Platon, în prezența Avocatului Poporului

01 martie 2019, ora 18:26

Avocații lui Veaceslav Platon au mers astăzi la Penitenciarul nr. 13 împreună cu reprezentanții Oficiului Avocatului Poporului, care urma să inițieze un proces de mediere între apărători, deținut și conducerea penitenciarului. Totuși, inițiativa a eșuat, din motiv că directorul penitenciarului Igor Pîntea a refuzat să aibă o întrevedere cu avocații. El a motivat refuzul prin faptul că, în opinia lui, avocaților nu li s-a îngrădit accesul la clientul lor. Nici astăzi, apărătorii lui Platon nu au reușit să aibă o întrevedere cu el.

Directorul penitenciarului susține că avocații nu au putut să intre la Platon doar pentru că aceștia veneau în afara orelor prevăzute de către instituția penitenciarului în acest sens. Totuși, Igor Pîntea le-a spus reprezentanților Avocatului Poporului că luni îl va contacta pe Ombudsman pentru a reveni la această problemă.

Avocații trebuie să comunice din timp, pentru că lipsa spațiului, nu poate să ofere fiecărui avocat accesul… trebuie să fie cât de cât comunicat pentru a asigura accesul. Am văzut aceste două odăi, sunt două birouri, un birou, într-adevăr a fost ocupat și până la trei și după trei, al doilea birou este în reparație”, a explicat Maia Bănărescu, reprezentanta Ombudsmanului.

La rândul lor, apărătorii lui Veaceslav Platon spun că au depus o cerere la Procuratura mun. Chișinău, prin care cer tragerea la răspundere penală a lui Igor Pîntea, pentru abuz de serviciu.

Aceasta a spus în mod repetat că lui Veaceslav Platon nu i s-au cauzat leziuni corporale și că acesta a cerut trei lucruri: întrevedere cu avocații săi, consultația unui stomatolog și ziare.

De luni, vom încerca să asigurăm avocaților accesul în penitenciar”, a declarat Maia Bănărescu.

Acum o săptămână, avocații lui Platon spuneau că dețin informații precum că omul de afaceri, care este deținut în Penitenciarul nr. 13, a fost înjunghiat. Aceștia spun că informația a venit de la niște rude de ale lui Veaceslav Platon. Ei au mers la închisoare să vadă care este starea de sănătate a clientului lor și să verifice dacă informația este sau nu adevărată. Apărătorilor nu li s-a permis accesul la deținut. Ulterior, Administrația Națională a Penitenciarelor a infirmat că Platon ar fi fost atacat. Același lucru l-au spus și cei de la Oficiul Avocatul Poporului.

Detalii la acest subiect urmăriți deseară, în buletinele de știri de la ora 19.00 și 21.00, la TV8.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram