/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Viitorii deputați nu vor mai avea asistenți! 77 de angajați ai Parlamentului, care dețineau această funcție, au fost demiși

missing
01 martie 2019, ora 14:05

Viitorii deputați din Parlamentul Republicii Moldova nu vor mai avea asistenți. Potrivit reprezentanților instituției, 77 de asistenți de deputat au fost eliberați din funcție. O modificare a legislației în acest sens a fost făcută anul trecut și a intrat în vigoare astăzi.  

Potrivit prevederilor legii, instituţia asistentul de deputat va fi substituită prin alocarea unui buget anual forfetar, oferit deputatului pentru asigurarea activităţii în exercitarea mandatului. Acest lucru va oferi posibilitate parlamentarului de a contracta asistenţi personali, experţi în diverse domenii, conform cerinţelor şi necesităţilor de activitate în procesul legislativ. Totodată, parlamentarii vor putea fi ajutați în activitatea lor de un asistent voluntar.

Potrivit celor de la Parlament, modificările au fost operate în contextul procesului de modernizare a instituţiilor publice, angajament reflectat în Strategia de reformă a administraţiei publice pentru anii 2016-2020 şi în conformitate cu bunele practici și experiența parlamentelor statelor UE.

Postul de asistent al deputatului a existat în Parlament din 2012.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram