/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Un grup de moldoveni au protestat la Ambasada Rusiei din Irlanda. „Armata rusă afară!”

missing
02 martie 2019, ora 15:28

Un grup de moldoveni stabiliți în Irlanda au organizat astăzi un protest la Ambasada Federației Ruse la Dublin cu ocazia comemorării eroilor căzuți în conflictul de pe Nistru. Aceștia au venit cu o pancartă pe care scria „Armata rusă, pleacă acasă. Lasă Moldova în pace!”. 

„Am decis să venim la ambasada Rusiei și prin gestul nostru să aducem un omagiu celor pe care i-am pierdut în 1992. Deoarece nu putem să fim în locurile sfinte, am decis să venim aici, să îi comemorăm și să mai cerem o dată Rusiei să plece acasă că a uitat să-și ia mantaua și să plece acasă”, a declarat un protestatar.

Războiul la Nistru a izbucnit pe 2 martie 1992. Cel puțin 300 de moldoveni au murit în acel război, dar cifra exactă nu este cunoscută nici până în prezent.

Gepostet von Verdes Mariana am Samstag, 2. März 2019

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram