/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

CEC a totalizat alegerile parlamentare din 24 februarie! Cum au fost împățite mandatele în legislativ

missing
03 martie 2019, ora 17:22

Comisia Electorală Centrală a totalizat, într-o ședință publică, rezultatele alegerilor parlamentare din 24 februarie. Astfel, CEC a confirmat scrutinul și va trimite Curții Constituționale procesele verbale privind totalizarea alegerilor pentru validarea acestora.

Potrivit CEC, la urnele de vot s-au prezentat 1 453 013 de oameni. În total, buletine de vot nevalabile au fost aproape 41 de mii.

Pe circumscripția națională, Partidul Socialiștilor a obținut în total 441191 de voturi și a obținut, în total, 18 mandate, blocul ACUM DA PAS a avut 380181 de voturi și are 14 mandate de deputat, Partidul Democrat din Moldova, cu 334539 de voturi a obținut 13 mandate și Partidul „Șor”, cu 117779 de voturi, a obținut 5 locuri în Parlament. Numărul de mandate a fost concluzionat după ce au fost repartizate și procentele obținute de partidele care nu au trecut pragul pentru a accede în legislativ. Celelalte mandate au fost obținute pe cirumscripțiile uninominale.

25 de candidați, care au câștigat alegerile în circumscripțiile, au fost excluși de pe lista formațiunilor pe circumscripția națională.

De asemenea, CEC a exclus din procesul de atribuire a mandatelor de deputat în Parlament a partidelor și altor organizaţii social-politice, care nu au trecut pragul minim de reprezentare la alegerile parlamentare în circumscripția națională.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram