Comisia Electorală Centrală a totalizat, într-o ședință publică, rezultatele alegerilor parlamentare din 24 februarie. Astfel, CEC a confirmat scrutinul și va trimite Curții Constituționale procesele verbale privind totalizarea alegerilor pentru validarea acestora.

Potrivit CEC, la urnele de vot s-au prezentat 1 453 013 de oameni. În total, buletine de vot nevalabile au fost aproape 41 de mii.

Pe circumscripția națională, Partidul Socialiștilor a obținut în total 441191 de voturi și a obținut, în total, 18 mandate, blocul ACUM DA PAS a avut 380181 de voturi și are 14 mandate de deputat, Partidul Democrat din Moldova, cu 334539 de voturi a obținut 13 mandate și Partidul „Șor”, cu 117779 de voturi, a obținut 5 locuri în Parlament. Numărul de mandate a fost concluzionat după ce au fost repartizate și procentele obținute de partidele care nu au trecut pragul pentru a accede în legislativ. Celelalte mandate au fost obținute pe cirumscripțiile uninominale.

25 de candidați, care au câștigat alegerile în circumscripțiile, au fost excluși de pe lista formațiunilor pe circumscripția națională.

De asemenea, CEC a exclus din procesul de atribuire a mandatelor de deputat în Parlament a partidelor și altor organizaţii social-politice, care nu au trecut pragul minim de reprezentare la alegerile parlamentare în circumscripția națională.