Atunci când se formează o grupă nouă într-o grădiniță din Chișinău, părinților li se cer bani pentru diverse bunuri, care trebuie cumpărate, iar când pleacă grupa, pleacă și bunurile achiziționate, spune primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu. Acesta a anunțat astăzi, la ședința de la Primărie, reguli noi pentru directorii de grădinițe și școli din Chișinău.

Astfel, potrivit lui Codreanu, managerii instituțiilor de învățământ și ai celor preșcolare vor fi obligați, până pe 1 mai 2019, să facă inventarierea tuturor bunurilor din instituție și să le treacă la evidența contabilă: mese, scaune, frigidere, magnetofoane, table etc. Toată informația va trebui să fie plasată pe panoul informativ al instituției.

De asemenea, până pe 1 aprilie 2019, directorii trebuie să facă publică informația cu privire la banii care au fost alocați din bugetul municipal pentru 2019 și ce necesități suplimentare mai are instituția.

Alte informații pe care managerii vor trebui să le facă publice țin de licitațiile care au fost făcute pentru instituții, compania care execută lucrările, suma contractului și termenul de executare a lucrărilor.

Totodată, conducătorii instituțiilor vor trebui să plaseze pe panouri și informații cu privire la cantitatea lunară de produse de igienă care se cumpără.

Primarul interimar Codreanu a spus că ulterior, funcționarii de la Primărie și cei de la Direcția generală educație vor merge să verifice instituțiile din capitală și cum se conformează managerii acestor ordine.