/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Peste 300 de gherete vând ilegal produse din tutun în Chișinău. Care sunt încălcările

04 martie 2019, ora 14:17

„Din cele peste 330 de gherete din municipiul Chișinău care comercializează produse de tutun, doar patru la sută din ele respectă distanța de 200 de metri de la instituțiile medico-sanitare și de învățământ”, a susținut în cadrul conferinței de presă activistul civic, Ion Andronache.

De asemenea activistul civic Rodion Gavriloi a declarat că în decurs de 28 de zile a expediat 56 de petiții către Agenția Națională pentru Sănătate Publică. „Noi am mers în fiecare stradă și am fotografiat fiecare gheretă. După care am făcut măsurările de distanță cu ajutorul instrumentelor web oferite de către Cadastru. Le-am documentat pe toate în petiții, le-am semnat și am expediat către instituțiile de stat”.

Telefonați de către redacția TV8, reprezentanții Agenției Naționale pentru Sănătate Publică au spus că vor veni în scurt timp cu o reacție. Redacția TV8 o va publica.

Conform legii cu privire la vânzarea limitată a țigărilor, unitățile cu suprafața comercială mai mică de 20 de metri pătrați ce comercializează produse din tutun și produse conexe trebuie să fie amplasate la o distanță de cel puțin 200 de metri de la instituțiile de învățământ și instituțiile medico-sanitare. Legea a intrat în vigoare pe 1 ianuarie curent.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram