Astăzi, la judecătoria Orhei are loc o nouă ședință de judecată în dosarul lui Petic. În fața judecătoriei Orhei s-au adunat câțiva susținători ai fostului polițist de frontieră. În același timp, presa venită la proces nu are acces.

UPDATE. 14:36 Ședința s-a încheiat. Pronunțarea sentinței va avea loc pe 20 martie.

UPDATE. 14:25. Reporterul TV8 a încercat să vorbească cu președintele instanței. Secretarele au spus ca șefa Judecătoriei este la un seminar.

UPDATE. 14:15. La ședința au venit observatorii din partea SUA, deși inițial aceștia nu au avut acces în cadrul instanței, ulterior acestora li s-a permis să intre.

UPDATE. 13:35. Presa nu are acces în interiorul judecătoriei. Reporterul TV8 a discutat cu unul dintre mascați, care a relatat despre acest fapt, afirmând că cel mai probabil nu va avea acces nici la pronunțarea sentinței. Soției lui Petic i-a fost permis accesul.

UPDATE. 13:25. Susținătorii lui Petic s-au îndreptat la intrarea din spate a instanței. Aceștia au pancarte în mâine și scandează: Libertate Gheorghe Petic.

Precizăm că procurorii cer ca Gheorghe Petic să fie condamnat la patru ani de detenție. De asemenea, acuzatorul cere ca acestuia să i se aplice o amendă în mărime de 650 de unități contravenționale și 65 000 de lei, cheltuieli judiciare, potrivit avocatei acestuia, Angela Istrati.

Gheorghe Petic a fost reținut la jumătatea lunii octombrie a anului trecut. El a fost ridicat de polițiști din fața primăriei din Ungheni, fiind suspectat că ar fi violat o femeie. Acesta a respins acuzațiile.