Zece elevi ai unui gimnaziu din comuna Tohatin sunt internați cu intoxicație alimentară în secția de terapie intensivă a Spitalului Municipal de Boli Contagioase pentru Copii. Aceștia au solicitat asistență medicală pe parcursul zilei de marți.

Copiii au vârstele între șapte și 15 ani și învață la Gimnaziu nr.74 din comuna Tohatin. Inițial la spital au fost internați 12 elevi, însă doi dintre aceștia au refuzat spitalizarea.

Medicii asigură că elevii sunt supravegheați de specialiști și vor beneficia de tratamentul necesar. Direcția Asistență Socială și Sănătate și Agenția de Sănătate Publică Chișinău investighează în prezent cazul.

Până la stabilirea cauzei intoxicației, municipalitatea a dispus suspendarea activității Combinatului de alimentație publică „Adolescența” din sectorul Ciocana, care livrează hrană, inclusiv elevilor de la Gimnaziul nr. 74.

Analiza de laborator va stabili în timp de cinci zile cauza intoxicației copiilor și în dependență de rezultate, Primăria Chișinău va decide măsurile ulterioare.