/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Presa scrie că Radu Marian de la ACUM ar fi fost beneficiar al Fundației lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”. Ce spune deputatul ales

missing
06 martie 2019, ora 11:10

Deputatului ales din partea blocului ACUM DA PAS Radu Marian i se reproșează că ar fi fost beneficiar al Fundației lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”. Potrivit portalului Actual.md, acesta ar fi fost finanțat de fundația președintelui Partidului Democrat pentru a-și continua studiile. La rândul său, Marian neagă informațiile și spune că știrea este un fals. 

„Este o știre falsă. Eu am învățat în Statele Unite timp de un an, în baza unei burse oferite de Departamentul de Stat al SUA; am făcut masterul în Scoția, Marea Britanie, în baza unei burse oferite de Guvernul Marii Britanii”, a spus Radu Marian.

Totodată, deputatul ales spune că membri ai familiei sale au beneficiat de finanțare din partea Fundației lui Vlad Plahotniuc. Este vorba despre fratele său, Adriano Marian, conducătorul „Chișinău Youth Orchestra”, care ar fi primit finanțare pentru acest proiect de la mai multe organizații internaționale, dar și de la Fundația „Edelweiss”. De asemenea, și mama lui Radu Marian, Elena Marian, președinta „Asociației Muzical-Corale din Moldova”, ar fi primit finanțări din partea fundației pentru organizarea unor concerte.

„Fratele meu a primit vreo doi, trei ani, finanțare de la Fundația „Edelweiss”, la fel și mama mea, a făcut câteva concerte cu finanțarea lor, dar, mă rog, e vorba de ei. Ei sunt persoane mature, pot să răspundă la întrebări. Dar eu nu am absolut nicio legătură cu aceste finanțări”, a comentat Radu Marian.

Am contactat reprezentanții Fundației „Edelweiss” pentru a verifica informațiile, dar am fost rugați să expediem o solicitare de informații prin email. Vom reveni cu informații noi, când vom avea un răspuns din partea reprezentanților fundației.

Radu Marian a candidat la alegerile parlamentare din acest an pe lista blocului ACUM pe circumscripția națională.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram