Autoritățile municipale din Chișinău s-au apucat să evacueze garajele metalice, amplasate neautorizat. Primii sunt cei de la Pretura sectorului Centru, reprezentanții cărora au postat un video pe rețelele de socializare. Toate garajele metalice din capitală trebuie evacuate până la mijlocul acestei veri.

Recent, primarul interimar al capitalei Ruslan Codreanu a emis o dispoziție prin care cere subdiviziunilor Primăriei să facă o inventariere a tuturor garajelor metalice din oraș, amplasate neautorizat. Funcționarii trebuie să prezinte informațiile la acest subiect până la finele lunii aprilie. Acestea trebuie să conțină și un plan de evacuare a garajelor.

Garajele care sunt autorizate vor trebui reamplasate în cazul în care acum acestea se află pe rețele inginerești sau în apropiere de blocurile locative.

De asemenea, autoritățile municipale intenționează să creeze și un Registru de evidență a garajelor metalice, amplasate provizoriu pe teritoriul sectorului de terenuri ce aparțin domeniului public al municipiului Chișinău.

În cazul în care garajele vor fi evacuate forțat, Preturile vor achita costul lucrărilor.

Potrivit dispoziției primarului interimar, garajele metalice din Chișinău amplasate neautorizat trebuie să fie evacuate până pe data de 31 iulie 2019.