/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/FOTO. VIDEO/ Hectare de vegetație, cuprinse de flăcări în toată țara. Care sunt cele mai afectate regiuni

missing
08 martie 2019, ora 10:48

Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) în suburbiile capitalei, zeci de hectare de teren au fost nimicite de flăcări. Cele mai afectate suprafețe au fost înregistrate în localitățile Vadu lui Vodă, Codru, Trușeni, dar și Budești.

Totodată 20 hectare de iarbă au luat foc în apropiere de localitatea Perisecina, raionul Orhei, dar și 15 hectare de vegetație în apropiere de localitatea Petrești din raionul Ungheni.

Salvatorii au fost solicitați să intervină și în UTA Găgăuzia. De asemenea peste 30 hectare de iarbă au fost cuprinse de flăcări în orașul Comrat și localitatea Cișmichioi.

În acest context pompierii îndeamnă repetat cetățenii să nu aprindă iarba uscată și gunoiul pentru a evita răspândirea către spații forestiere și casele oamenilor.

În condiții de vânt și umiditate redusă, focarele se pot extinde cu ușurință. În situații de risc persoanele sunt îndemnate să apeleze de urgență Serviciul 112.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram