Peste 1500 hectare de teren din întreaga țară au fost cuprinse de flăcări în ultimele 24 de ore. Pompierii au intervenit în 82 de cazuri pentru a lichida focare de vegetație. Cele mai multe intervenții ale echipelor de salvatori au fost înregistrate în raioanele: Orhei, Ialoveni, Ungheni, Briceni, UTA Găgăuzia dar și municipiul Chișinău.

Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) în suburbiile capitalei, zeci de hectare de teren au fost nimicite de flăcări. Cele mai afectate suprafețe au fost înregistrate în localitățile Vadu lui Vodă, Codru, Trușeni, dar și Budești.

Totodată 20 hectare de iarbă au luat foc în apropiere de localitatea Perisecina, raionul Orhei, dar și 15 hectare de vegetație în apropiere de localitatea Petrești din raionul Ungheni.

Salvatorii au fost solicitați să intervină și în UTA Găgăuzia. De asemenea peste 30 hectare de iarbă au fost cuprinse de flăcări în orașul Comrat și localitatea Cișmichioi.

În acest context pompierii îndeamnă repetat cetățenii să nu aprindă iarba uscată și gunoiul pentru a evita răspândirea către spații forestiere și casele oamenilor.

În condiții de vânt și umiditate redusă, focarele se pot extinde cu ușurință. În situații de risc persoanele sunt îndemnate să apeleze de urgență Serviciul 112.