/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Numerotarea legislaturilor Parlamentului a fost modificată prin decizia Curții Constituționale

09 martie 2019, ora 18:30

Curtea Constituțională, prin decizia de confirmare a alegerilor parlamentare din 24 februarie și de validare a mandatelor deputaților, a decis modificarea numerotării legislaturilor în Parlament. Astfel, dacă după numerotarea veche urma să fie formată legislatura a XXI-a a Parlamentului, atunci actualul organ legislativ va fi de legislatura a X-a.

Înalta Curte a făcut această modificare urmare a solicitării deputatului democrat Sergiu Sîrbu, care a și-a motivat solicitarea prin faptul că legislaturile trebuie numerotate de la independență încoace, dar nu din perioada Uniunii Sovietice.

„Având în vedere faptul că de la alegere primului Parlament al Republicii Moldova, care a funcționat în perioada anilor 1990-1994, și până la expirarea mandatului ultimului Parlament care a fost ales pe 30 noiembrie 2014 în Republica Moldova au fost alese nouă legislaturi, Curtea Constituțională confirmă rezultatele alegerilor Parlamentului de legislatura a zecea din 24 februarie 2019”, a declarat președintele CC, Mihai Poalelungi.

Amintim că astăzi CC a confirmat alegerile din 24 februarie pe circumscripția națională și în circumscripțiile uninominale și a validat mandatele tuturor celo 101 deputați nou-aleși.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram