Au mai rămas încă trei săptămâni când persoanele care se asigură în mod individual își pot cumpăra polița de asigurare medicală cu reducere. Până pe 01 aprilie inclusiv acestea beneficiază de reduceri în mărime de 75%, 60% și 50% din valoarea primei, care a rămas la nivelul celei de anul trecut – 4056 de lei.

Astfel, proprietarii de teren agricol beneficiază de reduceri de 75% şi achită 1014 lei prin intermediul agenţiilor teritoriale ale CNAM.

Persoanele fizice care desfăşoară activitate independentă în domeniul comerţului cu amănuntul, cu excepția comerțului cu mărfuri supuse accizelor, beneficiază de reduceri de 60% și vor achita 1622,40 de lei la agenţiile teritoriale ale CNAM.

La rândul lor, fondatorii de întreprinderi individuale, patentarii, arendaşii, arendatorii, alţi cetăţeni care nu sunt angajaţi şi nu sunt asiguraţi de Guvern, cetăţenii străini cu drept de şedere provizorie în Republica Moldova vor achita 2 028 lei, ceea ce reprezintă 50% din prima de asigurare medicală.

Achitarea primei AOAM cu reduceri de 50% poate fi efectuată prin intermediul serviciului guvernamental de plăţi electronice MPay.

De asemenea, persoanele obligate să se asigure în mod individual au opţiunea de a achita prima de asigurare obligatorie de asistenţă medicală şi prin transfer bancar.