/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

/FOTO/ Copaci doborâți și acoperișuri distruse la Bălți, în urma vântului puternic

missing
11 martie 2019, ora 16:32

Vântul puternic a produs pagube și la Bălți. Pe câteva străzi din oraș a fost nevoie de intervenția salvatorilor după ce vântul a distrus acoperișuri și a doborât copaci.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații Excepționale (IGSU), pe strada Victoriei din Bălți mai multe foi de ardezie de pe un bloc de locuit au căzut, iar pe strada Ștefan cel Mare unde din cauza vântului o porțiune de pe acoperișul a unui bloc risca să afecteze trecătorii și localnicii. Angajații IGSU au intervenit și au efectuat lucrări de curățare a zonei de risc.

De asemenea, pe strada Hotinului din Bălți un arbore doborât a căzut peste conducta de gaz. Pompierii au reușit să deblocheze conducta și s-a evitat astfel o eventuală scurgere de gaz.

Potrivit IGSU, furtuna de vânt a afectat mai multe localități din raionul Florești și din raioane din centrul țării.

„Oamenii sunt rugați să asculte autoritățile, să nu meargă sub construcții avariate, și să nu calce cabluri electrice căzute, dar și să nu aprindă vegetația uscată. În condiții de vânt și umiditate redusă, focarele se pot extinde cu ușurință. În situații de risc persoanele sunt îndemnate să apeleze de urgență Serviciul 112”, se menționează într-un comunicat al IGSU.

Tot azi, vântul puternic a distrus și acoperișul unui bloc al gimnaziului din satul Mîndrești, raionul Telenești, iar mai mulți consumatori din diverse localități au rămas fără curent electric. Atenționarea meteorologilor privind codul galben de vânt puternic va fi valabilă până la ora 18.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram