/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Imagini incredibile într-un sat din Telenești. Vântul puternic a distrus în totalitate acoperișul școlii din localitate

missing
11 martie 2019, ora 16:01

Vântul puternic de la amiază a distrus în totalitate acoperișul unui bloc al Gimnaziului din satul Mîndrești, raionul Telenești. Din imaginile surprinse de niște elevi și postate ulterior pe rețelele de socializare se vede cum vântul suflă acoperișul în câteva secunde. 

Directoarea gimnaziului Ludmila Bosîi susține că în blocul care a rămas fără acoperiș nu se fac ore. În timpul incidentului elevii se aflau în pauză, dar, din fericire, nimeni nu a avut de suferit. Totuși, bucățile de foi de ardezie care s-au desprins de pe acoperiș au spart geamuri și au provocat pagube și altor construcții ale instituției de învățământ.

„În momentul în care acoperișul a zburat a atins și alte blocuri ale Gimnaziului, a atins geamuri pe care le-a stricat, a fost stricat și acoperișul unui depozit de cărbune, sunt mai multe pierderi”, spune directoarea școlii.

În total, instituția de învățământ dispune de patru blocuri, dar ore se fac într-un singur bloc, iar într-o altă clădire este blocul administrativ.

„Două blocuri, la moment, nu sunt utilizate, dar acestea nu erau avariate, erau în perfectă funcțiune. Ne gândim că școala este amplasată pe un loc mai înalt și acest lucru cumva a favorizat și vântul puternic. Acoperișul a fost distrus în totalitate, cu tot cu lemn, absolut. A rămas descoperită practic total această parte a școlii. I-am anunțat pe cei de la situații excepționale s-a întrunit comisia pentru situații excepționale a instituției, s-a făcut actul și, la moment, estimăm suma pagubei”, spune Ludmila Bosîi.

În Gimnaziul din Mîndrești învață 270 de copii.

Meteorologii au emis cod galben de vântu puternic pentru ziua de astăzi. Atenționarea este valabilă până la ora 18.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram