/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/FOTO/ Cu baloane și flori, regizorul Viorel Mardare a fost petrecut pe ultimul drum

missing
11 martie 2019, ora 15:05

Discoteca se amână pentru totodeauna… Cu multă durere în suflet, zeci de oamenii au venit să-l petreacă pe ultimul drum pe cunoscutul regizor Viorel Mardare, care a fost înmormântat astăzi la Cimitirul Central din strada Armenească.

Prieteni, cunoscuți, oameni de artă, dar și oameni simpli care i-au admirat creația și-au luat rămas bun de la regizor la biserica Sfânta Teodora de la Sihla din Capitală, iar o parte au putut face asta la cimitir. Cu baloane și flori, aceștia i-au adus un ultim omagiu lui Viorel și i-au urat zbor lin.

Viorel Mardare a fost răpus de cancer sâmbătă, 9 martie, la 7.15 dimineață, după o luptă lungă de aproape un an. Vestea despre boala artistului a cutremurat întreaga societate și a mobilizat-o să colecteze fonduri pentru tratamentul lui Viorel. Pentru salvarea regizorului, îndrăgit de toți pentru spoturile și filmulețele originale dăruite publicului, în mai puțin de 2 zile au fost colectate peste 100 de mii de euro. Tratamentul care a urmat i-a prelungit viața lui Viorel, dar nu a fost în stare să învingă boală.

Regizorul a fost diagnosticat cu cancer în august anul trecut. Boala i-a afectat rinichii, plămânii și ficatul.

Viorel Mardare este recunoscut pentru mai multe spoturi publicitare și sociale, care fac înconjurul lumii. Regizorul a surprins și cu video-ul de promovare a turismului în Moldova, lansat anul trecut, în care actorul principal seamănă izbitor de mult cu renumitul actor Brad Pitt.

În august anul trecut, Viorel Mardare a primit Premiul Național, la categoria Regie, pentru creația originală în arta filmului publicistic și promovarea imaginii Republicii Moldova.

Viorel Mardare nu a fost însă îndrăgit doar pentru creația sa de cineast. El este autorul mai multor pamflete, editoriale și cronici de presă în care a ridiculizat societatea moldovenească, valorile false promovate în prezent, kitsch-ul ridicat la rang de artă.

Un reportaj de la funeraliile lui Viorel Mardare urmăriți în buletinul de la ora 19:00 de la TV8.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram