/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Incident la uzina metalurgică din Râbnița. Autoritățile confirmă un incident, dar nu oferă detalii

missing
11 martie 2019, ora 16:21

„Confirmăm că un astfel de incident a avut loc pe parcursul lunii februarie curent, iar serviciile de intervenție ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență nu au fost solicitate, deși la nivelul dialogului dintre Chișinău și Tiraspol există un grup de lucru pe probleme ce țin de situațiile excepționale. În cadrul comunicării cu Tiraspolul, la fața locului se desfășoară o cercetare internă pentru clarificarea cauzelor situației”, se spune într-un comunicat plasat pe site-ul Guvernului.

În același timp, Șevciuk a spus că el deține o informați de la patru angajați ai uzinei. „Informațiile au fost verificate și au parvenit de la patru angajați care lucrau la cuptor în schimburi diferite. Aceștia au presupus că în cuptor au fost arse metale care avea cu radiații ionizante: alfa sau beta, care ar fi periculoase dacă intră în contact cu pielea sau sunt inhalate”, a declarat Șevciuk. Tot el a spus că probabil cuptorul s-a stins din cauza că ar fi funcționat sistemul de protecție.

Totodată, într-un grup al orașului, un anonim a spus că oamenii ar fi primit bani suplimentari pentru a lichida consecințele incidentului. Ar fi vorba de câteva sute de dolari. Același anonim scrie că angajații ar fi semnat acte prin care se obligă să nu ofere informații despre incident.


Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram