/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Un spital din Chișinău va folosi energie electrică ecologică, generată de un sistem fotovoltaic

missing
12 martie 2019, ora 10:49

În Spitalul Clinic Municipal pentru Copii „Valentin Ignatenco” din Chișinău va fi instalat un sistem fotovoltaic de alimentare cu energie electrică, în cadrul unui proiect de eficiență energetică, derulat de autoritățile municipale în comun cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

Reprezentanții PNUD vor propune autorităților municipale din Chișinău designul tehnic și proiectul viitoarei instalații fotovoltaice, până la mijlocul lunii aprilie a acestui an. Proiectul va fi elaborat din banii PNUD-ului și ulterior acesta va fi propus Consiliului Municipal spre aprobare.

Dacă lucrurile vor merge conforma planului stabilit de Primăria Chișinău și partenerii din cadrul PNUD, atunci construcția acestui sistem fotovoltaic ar trebui să înceapă deja în toamna acestui an.

Lunar Spitalul Clinic Municipal pentru Copii „ Valentin Ignatenco” deservește până la patru mii de pacienți, dintre aceștia, circa o mie sunt internați. Cei mai mulți dintre paciență se adresează cu traumatisme cranio-cerebrale, fracturi, patologii chirurgicale acute, infecţii respiratorii etc.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram