În așteptarea sentinței, fostul angajat de la Poșta Moldovei, care a dezvăluit schema de contrabandă cu anabolizante, Sergiu Cebotari spune că familia sa este în pericol. În cadrul emisiunii politica Nataliei Morari el a povestit cum a fost atacată soția acestuia, dar și cine l-a amenințat. El este convins că dacă va fi condamnat, soția, copii și părinții lui vor avea de suferit. Procurorii au cerut pentru acesta 12 ani de pușcărie.

Soția mea a fost accidentată Natalia, anul trecut, pe trecere de pietoni. Întâmplător? Întâmplător eu nu cred, nu cred în așa întâmplare”, Sergiu Cebotari, fost angajat „Poșta Moldovei”.

Cu lacrimi în ochi, acesta a declarat că va solicita ajutorul misiunilor diplomatice acreditate în Moldova. El a transmis și un mesaj deputatului PD, Eugen Nichiforciuc, dar și unui alt democrat, Sergiu Batiușca, fost sef adjunct la Posta Moldovei, pe care îi acuză că i-au fabricat dosarul.

Indiferent de ce o să facă cu mine, o să mă închidă pe 20, o să-mi intenteze încă trei – patru dosare care sunt gata, pe numele meu. Să nu se atingă de familia mea. Să nu se atingă de copiii, de soție și de părinți. Pentru ei eu sunt gata la tot. Dacă cade un păr de pe ei, o să poarte răspundere”, Sergiu Cebotari, fost angajat „Poșta Moldovei”.

Cei doi membri PD nu ne-au răspuns la telefon pentru o reacție la aceste acuzații. Totodata, Cebotari consideră că prin dosarul său guvernarea vrea să-i sperie pe toți cei care dețin informații despre anumite scheme și pe care intenționează să le divulge.

Este în primul rând un mesaj față de mine ca eu să mă liniștesc și plus la asta să vâre frica în restul oamenilor care pot să-și expună și care știu multe ce nelegi, nereguli se fac la noi în Republica Moldova”, Sergiu Cebotari, fost angajat „Poșta Moldovei”.

Fostul angajat de la Posta Moldovei susține că schema de contrabandă cu anabolizate continuă, doar că pe un alt traseu.

Și acum băieții care duceau și duc prin Moldova, dar mai puțin oleacă, duc acum din Kiev, duc de la Atena din Grecia, dar încă odată, Uniunea Europeană, tot asta merge prin Frankfurt, oameni buni”, Sergiu Cebotari, fost angajat „Poșta Moldovei”.

Fostul angajat de la Poșta Moldovei, Sergiu Cebotari, a fost reținut în vara anului 2016. El este acuzat de faptul că ar fi fi impus mai multe persoane să muncească forțat, dar și pentru delapidare în proporții mari. Cebotari se declară nevinovat și spune că dosarul a fost pornit după ce el a deconspirat schema de contrabandă cu anabolizante prin „Poșta Moldovei”. În timp ce avocații au cerut achitarea lui, procurorul solicită 12 ani de închisoare. Sentința va fi pronunțată pe 20 martie. După aceste dezvăluiri a fost creată o comisie de anchetă parlamentară, condusă de deputatul PLDM, Grigore Cobzac, care ar fi confirmat schema, dar și implicarea unor persoane cu funcții de răspundere. Însă, majoritatea parlamentară s-a opus ca raportul să fie audiat.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!