Aproximativ trei mii de șomeri au fost înregistrați pe parcursul lunii februarie curent la Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă. Dintre care peste 1300 sunt femei, iar peste 1500 sunt bărbați. Tot în această perioadă peste opt sute de persoane au fost încadrate în câmpul muncii. Din numărul total, femei sunt peste trei sute, iar bărbați peste cinci sute.

Potrivit, Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, pe parcursul lunii februarie peste 1600 de șomeri au ieșit din evidență, dintre aceștia peste șapte sute sunt femei, iar în jur de nouă sute sunt bărbați. Totuși, la finele lunii, la evidență au rămas peste 20 de mii de persoane.

De asemenea la finele lunii de ajutor de șomaj beneficiază peste 1200 de persoane. În acest context peste 3600 de lei au constituit cheltuielile pentru acordarea ajutorului de șomaj. Totodată pentru formarea profesională au fost alocați 906 lei. Mărimea medie a ajutorului de şomaj este de 1630 de lei.

La începutul acestui an, au fost înregistrați în total peste șase mii de șomeri. Dintre care aproximativ 1600 au fost încadrați în câmpul muncii.