Luptătoarea de stil liber Anastasia Nichita va primi un apartament din partea statului pentru merite remarcabile și rezultatele obținute la Campionate Mondiale și Europene. O decizie în acest sens a fost aprobată la ședința de vineri a Guvernului. Apartamentul are puțin peste 40 de metri pătrați și se află pe strada N. Testimițeanu din Capitală.

„Anastasia Nichita a concurat până acum la 10 Campionate Mondiale și Europene la nivel de cadeți, tineret sau Under 23, obținând victorii și rezultate înalte. În perioada 2015-2018 devine campioană europeană, vicecampioană mondială, cucerind consecutiv mai multe medalii de aur și argint. În anul 2019, luptătoarea în stil liber Anastasia Nichita a devenit campioană europeană Under 23, în așa mod promovând activ imaginea pozitivă a Republicii Moldova în lume”, se spune în nota informativă a hotărârii de Guvern.

Apartamentul urmează a fi trecut din proprietatea statului în proprietatea privată a luptătoarei, urmând să fie întocmit un contract de transmitere autentificat notarial.

În decizie se spune că asigurarea cu spațiu locativ a sportivei va contribui la încurajarea sportivilor din R. Moldova în atingerea performanțelor sportive și promovarea imaginii țării.