După ce la 13 martie curent, doi jurnaliști greci au fost reținuți pe aeroportul Chișinău și au fost luați la întrebări de către poliția de frontieră, reprezentantul OSCE privind libertatea mass-media a făcut un nou apel către autoritățile moldovenești pentru a facilita călătoriile jurnaliștilor străini dintr-o țară OSCE în alta. Mesajul a fost postat pe contul oficial al reprezentantului OSCE privind libertatea mass-media de twitter.

După refuzul de intrare la doi jurnaliști greci în Moldova, pe 13 martie. Fac un nou apel către autoritățile din Moldova pentru a facilita călătoriile jurnaliștilor străini dintr-o țară OSCE în alta” a scris reprezentantul OSCE pe twitter.

Anticorupție.md a relatat că doi jurnaliști de investigație din Grecia, Aggelos Provolisianos și Vangelis Triantis, au fost reținuți, miercuri seara, de Poliția de Frontieră la Aeroportul Chișinău, și luați la întrebări mai bine de jumătate de oră. Aceștia au fost anunțați de polițiști că nu le este permis accesul în țara noastră întrucât nu au acreditare pentru a-și desfășura activitatea jurnalistică. Cei doi au fost eliberați abia după implicarea Ambasadorului Greciei în Moldova, cu sediul la Kiev.