/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Şocant! Unul dintre atacatorii din Noua Zeelandă a transmis LIVE pe Facebook în timp ce împuşca oameni în moschee

15 martie 2019, ora 12:01

Atacatorul, care s-a autodenumit Brenton Tarrant pe reţeaua de socializare Twitter, a intrat în moscheea Al Noor din oraşul Christchurch, în jurul orei 13.30, vineri după amiază.

Filmarea tulburătoare a fost distribuită live pe Facebook, timp de 17 minute. Bărbatul, un australian în vârstă de 28 de ani, poate fi văzut cum trage peste 100 de gloanţe asupra celor aflaţi în moschee. 40 de persoane au fost ucise, iar 20 de credincioşi au fost răniţi în urma atacului.

Armele folosite de atacator, precum o puşcă semiautomată, erau inscripţionate cu numele altor ucigaşi în serie şi oraşele unde au avut loc alte atacuri teroriste.

Masacrul a început la scurt timp după ce Tarrant s-a urcat în maşina sa, îmbrăcat cu „armură în stil milităresc”, acesta declarând „Să înceapă distracţia!”.

Bărbatul a condus apoi spre moschee, ascultând muzică folk şi cântece milităreşti la radio, înainte să parcheze autoturismul pe o alee din apropierea lăcaşului religios. Apoi, Tarrant s-a înarmat cu una dintre cele şase puşti şi s-a îndreptat spre uşa principală a moscheei.

Poliţiştii au solicitat populaţiei să nu distribuie filmarea „şocantă”, dar multe publicaţii din presă australiană au ignorat rugămintea.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram