/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

CEC-ul din Găgăuzia începe recepționarea dosarelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de Bașcan

missing
18 martie 2019, ora 17:35

Începând cu data de 20 martie, Comisia Electorală Centrală urmează să recepționeze dosarele pentru înregistrarea candidaților la funcția de Bașcan al Găgăuziei. Despre asta a anunțat la un briefing președintele CEC, Ivan Komur, transmite gagauzinfo.md.

Condițiile de numire a candidaților, ordinea formării și înregistrării grupurilor de inițiativă care propun și susțin candidații independenți pentru alegeri, procedura de întocmire și verificarea documentelor și listele de înscriere sunt determinate de Codul electoral al Găgăuziei și de prevederea CEC a Găgăuziei, care se găsește pe site-ul CEC“, a menționat Ivan Komur.

Pentru a înregistra un candidat, partidul trebuie să transmită CEC-ului de la 1 500 până la 2 000 de semnături colectate de la cetățenii Găgăuziei.

Campania preelectorală este interzisă în ziua votării și în ziua precedentă votării. Adică, în legislația noastră există o zi de tăcere“, a mai declarat președintele CEC.

Cetățenii Republicii Moldova care au reședința și locuiesc pe teritoriul Găgăuziei de asemenea, au dreptul să-și aleagă candidatul.

Alegerea candidaților pentru funcția de Bașcan a Găgăuziei începe cu 60 de zile înaintea alegerilor și se finalizaeză cu 30 de zile înainte de data votării. Alegerile din Găgăuzia vor avea loc la data de 19 mai 2019.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram