/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Detalii noi în cazul perchezițiilor de la MAI. Șeful de la SPIA ar fi cerut o mie de euro de la un agent economic

18 martie 2019, ora 17:24

Potrivit materialelor cauzei, s-a stabilit că figurantul folosindu-se de funcția pe care o deținea a pretins și primit suma de 1000 de euro de la un agent economic ce asigura activitatea unui cazinou, în schimbul căreia ultimul urma să evite răspunderea penală.

Alte două infracțiuni, de care este suspectat funcționarul sunt cele prevăzute de art. 327 alin. 2 lit. b) Cod Penal – abuzul de serviciu în privința unui agent de patrulare ca acesta să nu întocmească proces verbal pe marginea unei încălcări în trafic, dar și art. 243 alin.3 lit. b) Cod Penal – spălarea banilor.

Perchezițiile de astăzi au fost efectuate atât în biroul, cât și la domiciliul suspectului, dar și la complicii acestuia. În cele din urmă, angajatul SPIA, dar și reprezentantul unui agent economic au fost reținuți pe un termen de 72 de ore, în izolatorul CNA. Fiind audiați, ultimul conlucrează cu organul de urmărire penală, recunoscându-și vina.

Potrivit Codului Penal, săvârșirea infracțiunii prevăzută de art. 326 alin. 2 lit. b) se pedepsește cu amendă în mărime de la 3000 la 4000 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 2 la 6 ani, iar persoana juridică se pedepseşte cu amendă în mărime de la 5000 la 10000 unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate.

Art. 327 alin. 2 lit. b) prevede o amendă în mărime de până la 2350 unităţi convenţionale sau cu închisoare până la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.
Art. 243 alin.3 lit. b) se pedepsește cu închisoare de la 5 la 10 ani, cu amendă, aplicată persoanei juridice, în mărime de la 13000 la 16000 de unități convenționale sau cu lichidarea persoanei juridice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram