/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

După ce producătorii și-au scos strugurii și merele din frigidere, Ministerul Agriculturii vine cu soluții

missing
18 martie 2019, ora 16:21

Potrivit Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, prezenți la ședință, membrii Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Fructe „Moldova Fruct” au considerat necesar de a mări Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural, de intensificat negocierile cu Uniunea Europeană pentru majorarea cotelor la exportul de prune și struguri, inclusiv negocierea unor cote de import a merelor, fără taxe cu Republica Arabă Egipt.

De asemena membrii asociației susțin că trebuie de asigurat un număr suficient de autorizații de transport, precum și de aprobat Programul „Mere în școli”. Totodată, potrivit lor, este importantă susținerea statului, în vederea certificării producătorilor agricoli la standardele de calitate, precum și facilitarea accesului la apa pentru irigare, inclusiv, compensarea pierderilor provocate de înghețurile târzii de primăvară din aprilie 2017.

Membrii Asociației ”Moldova Fruct” au aprobat la ședința Adunării Generale, o rezoluție, în care au fost invocate toate provocările stringente din sector cu care se confruntă producătorii agricoli.

La începutul lunii martie, mai mulți producători autohtoni de fructe s-au plâns că nu au reușit să vândă toată roada anului trecut și că aceasta ar putea fi aruncată în câteva săptămâni, dacă aceștia nu vor reuși să o comercializeze. Atunci cei de la Ministerul Agriculturii spuneau că nu pot oferi compensații pentru marfa nevândută.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram